chrome firefox opera safari iexplorer

Оператори зв'язку вважають, що українцям немає необхідності укладати договір для купівлі SIM-карти

17 січня 2014 о 15:09

Оператори зв'язку вважають, що українцям немає необхідності укладати договір для купівлі SIM-карти. Про це «УНІАН» заявили у прес-службі компанії «Астеліт» (оператор life:).

«В частині, що стосується договірних відносин між операторами і абонентами, не прописані механізми реалізації цих відносин, тому абоненти можуть й далі продовжувати купувати SIM-карти на основі публічного (усного) договору)», — йдеться в повідомленні. Водночас у компанії наголосили, що положення закону з регулювання доступу в інтернет повністю суперечать раніше декларованій державній позиції, направленій на дерегулювання економіки.

Раніше повідомлялося, що українців хочуть примусити купувати SIM-картки лише за паспортами. Вчора нардепи прийняли закон, що передбачає ідентифікацію абонентів і надання телекомунікаційних послуг з використанням SIM-карти на підставі укладеного договору між оператором і абонентом. 
Крім того, закон також дає можливість Нацкомісії з регулювання зв'язку обмежувати доступ користувачів до ресурсів інтернету на підставі висновків експертів.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути