chrome firefox opera safari iexplorer

Папа Римський помолився за мир в Україні

26 січня 2014 о 17:22

У недільній молитві у Ватикані Папа Римський Франциск помолився за загиблих під час акцій протесту українців та побажав, щоб в Україні діалог між владою та громадянами виключав будь-яке застосування насильних дій.

«Огортаю молитвами Україну, зокрема тих, хто втратив своє життя цими днями та їхні родини. Бажаю, щоб розвивався конструктивний діалог між інституціями та громадянським суспільством, щоб, виключаючи будь-яке застосування насильних дій, у серці кожної людини переважав дух миру та шукання спільного добра», – сказав Папа Франциск, повідомляє Радіо Ватикан.

Свої побажання Папа Римський озвучив на площі Святого Петра перед десятками тисяч прочан серед яких були представники української громади Риму.

Нагадаємо, що сьогодні в Києві відбувся похорон активіста Євромайдану Михайла Жизневського, якого було вбито на вулиці Грушевського. А 24 січня у Львові поховали активіста Євромайдану Юрія Вербицького.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути