chrome firefox opera safari iexplorer

Петиція щодо звільнення Юлії Тимошенко набрала 100 тисяч підписів

15 січня 2014 о 05:34

Як повідомив народний депутат Микола Томенко, петиція з вимогою до Адміністрації Президента США Барака Обами сприяти негайному звільненню лідера української опозиції Юлії Тимошенко, що розміщена на сайті Білого Дому, набрала необхідні 100 тисяч підписів для її розгляду та реагування.

Як відомо, у петиції наголошується, що Юлія Тимошенко є політичним в’язнем режиму Януковича вже 2,5 роки, а її арешт був визнаний Європейським судом з прав людини незаконним. «Ми закликаємо Адміністрацію Обами використати усі законні засоби для негайного звільнення Юлії Тимошенко. Її політично-вмотивоване ув’язнення шокувало демократичний світ. Європейські лідери, Уряд США, Уряд Канади та решта лідерів демократичного світу висловили глибоке занепокоєння з цього приводу та закликали президента Януковича звільнити Юлію Тимошенко, оскільки суд над нею був політично-вмотивованим», – йдеться у петиції. У документі також наголошується, що у Києві на Майдані протестують сотні тисяч людей, які хочуть бачити лідера опозиції вільною.

Микола Томенко зауважив, що останнім часом проблемою збору підписів під петицією активно опікувалася донька Юлії Тимошенко Євгенія, а також вся команда Київської міської партійної організації «Батьківщина». Приємно, що за тиждень на Євромайдані була організована низка пунктів для збору підписів під петицією, зокрема, – і в наметі Київської «Батьківщини», де розміщені громадські приймальні народних депутатів Юрія Одарченка та Миколи Томенка.

«Велика подяка всім друзям та колегам за підтримку цієї акції! Я переконаний, що ми спільними зусиллями створили прецедент того, як можна донести до західних політиків необхідність вирішення проблем, які, на жаль, не можна вирішити в умовах авторитарного політичного режиму Януковича. Очевидно, що тема звільнення Юлії Тимошенко – це тема, яку ми мусимо контролювати і надалі. На черзі – тема введення санкцій проти високопосадовців України, починаючи з Міністра внетрішніх справ В. Захарченка і закінчуючи Прем’єр-міністром та Президентом», – зазначив Микола Томенко.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути