chrome firefox opera safari iexplorer

Після старого Нового року в Україну прийде справжня зима зі снігом і морозами

08 січня 2014 о 09:28

Згідно з прогнозами Укргідрометцентру, до 14 січня майже на всій території України пануватиме рання весна, а стовпчик термометра вдень буде показувати до +3-6 градусів тепла. 

Щоправда, через невластиву для січня плюсову температуру у багатьох регіонах України починаючи із завтрашнього дня буде йти мокрий сніг та дощ. 

Водночас жителів південних регіонів — Одеської, Миколаївської, Херсонської областей і Криму — погода побалує сонячними днями і 10 градусами вище нуля. 

В середньому до кінця січня по всій Україні, за прогнозами Укргідрометцентру, стовпчик термометра не опуститься нижче 8 градусів морозу. Лише в Луганській, Київській та Рівненській областях може бути до -10 градусів.

Але вже після старого Нового року в Україну таки може прийти справжня зима зі снігом і морозами, пише газета «Сегодня». 

«Ближче до 13-го січня стовпчик термометра по всій країні різко зменшиться на 10 градусів. У південних областях буде близько 0 градусів, а от в інших — до 5 морозу зі снігом», — сказала синоптик Наталка Діденко. 

Ще більше підморозить українців на Водохрещу: ближче до 16 січня до нас прийде холодний арктичний циклон, який принесе з собою 15-градусні морози. 

Але таку температуру варто очікувати тільки вночі і тільки в північно-східних регіонах. У всіх інших областях буде максимум -6-11 градусів. 

Проте похолодання тривалим не буде, і за прогнозами синоптиків, «справжня» зима триватиме максимум місяць: вже з середини лютого в Україну знову повернеться тепло.

Джерело: ТСН
Розділи: Довкілля

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути