chrome firefox opera safari iexplorer

Пропозиція влади України є політичним самогубством для опозиції – ЗМІ Німеччини

27 січня 2014 о 13:51

Якщо лідери опозиції Арсеній Яценюк, Віталій Кличко і Олег Тягнибок , погодяться на пропозицію влади України очолити новий уряд, це означатиме лише, що опозиціонери перейшли на інший бік в конфлікті. 

Про це сьогодні пишуть ЗМІ Німеччини. Зокрема газета Frankfurter Allgemeine Zeitung зауважує, що опозиція, погодившись увійти до нового кабміну, лише б остаточно втратила довіру. 

«Президент і надалі тримав би у своїх руках усі найважливіші інструменти влади. Зараз він ухиляється від однозначних висловів щодо своїх наступних кроків, ясність за якими необхідна керівництву опозиції, адже йдеться про її персональну безпеку. Єдина гарантія свободи опозиційних лідерів — маси людей на вулицях Києва та інших міст, де їх дедалі більшає», — пише німецька газета, зауважуючи, що втрата довіри демонстрантів означає для опозиції втрату особистої безпеки.

Берлінське видання Der Tagesspiegel вважає, що опозиція правильно робить, що не вірить президентові. 

«Вони не вірять, що режим направду готовий поділитися владою. Водночас вони не вірять і у міцність їхнього тріумфу. Тиск з боку влади і тиск з вулиць утримує їх разом», — пише видання. 

Neue Osnabrücker Zeitung пише, що пропозиція влади України віддати уряд опозиції є недостатньою. 

«Десяткам тисяч демонстрантів, які уже два місяці протестують проти президента, не догодиш парою політичних поступок. „Все або нічого“ — такий у них девіз. Вони хочуть не „трошки влади“, а перезавантаження», — вважає оглядач. 

У статті видання йдеться про те, що опозиція, погодившись на пропозицію, лише б підіграла президентові і зміцнила його позиції. 

"По-справжньому привабливою ця пропозиція могла б бути тільки для наївних або тих, хто готовий до корумпованості, тобто наповнення своїх кишень на посадах прем'єра або віце-прем'єра, — пише Rhein-Neckar-Zeitung. 

Газета відзначає, що якби Кличко, Тягнибок і Яценюк дозволили себе «купити посадами», то протести б не завершилися, опозиціонери «раптово опинились би на іншому боці». 

Нагадаємо, що раніше Західні ЗМІ писали, в Києві пролилася кров, а Євромайдан боїться провокаторів. Про сутички на вулиці Грушевського іноземні оглядачі писали, що опозиція не впоралася, а влада ще в сідлі. Раніше німецькі ЗМІ повідомляли, що Путін «задавив» асоціацію України з ЄС і потирає руки. Західна преса в шоці від української європаузи, а російська — іронізує.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути