chrome firefox opera safari iexplorer

Протистояння на Грушевського загострилося, «Беркут» підігнав БТР і водомети

23 січня 2014 о 12:06

На вулиці Грушевського в Києві, де п'ятий день триває протистояння між «Беркутом» та активістами, після годинного затишшя відновилися активні дії.

Спецназівці спробували просунутися вперед до барикад, але безуспішно. Протестувальники закидають правоохоронців феєрверками та камінням. Міліція не застосовує щодо мітингувальників агресивних дій, але іноді кидає в бік активістів шумові гранати.

Силовики знову стали застосовувати водомети. Ними намагаються загасити палаючі шини, які активісти продовжують підкидати, щоб вогонь не згас. «Беркут» тримає в руках помпові рушниці.

Крім цього, чути звук заведеного двигуна, можливо бойової машини – бронетранспортера (БТР).

При цьому кількість протестувальників на Грушевського збільшилася до 2 тисяч осіб, вул. Грушевського повністю задимлена.

Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути