chrome firefox opera safari iexplorer

«Регіонал» з Хмельницької облради склав повноваження

24 січня 2014 о 10:31

Депутат Хмельницької облради від Партії регіонів Віктор Добровольский склав повноваження.
Про це сказано в проекті рішення «Про дострокове припинення повноважень депутата Хмельницької обласної ради», винесеному на розгляд позачергової сесії 24 січня й оприлюдненому на сайті облради в четвер.

У повідомленні зазначено, що члени постійних комісій облради підтримали проект у зв'язку з тим, що Добровольский написав заяву про складання повноважень за власним бажанням.

Водночас депутати Хмельницької міської ради ухвалила рішення з вимогою проведення позачергових виборів президента і Верховної Ради України, відставки уряду Миколи Азарова і ліквідування спецпідрозділу «Беркут».

«Ми, депутати Хмельницької міської ради, висловлюючи волю громади міста Хмельницького, глибоко занепокоєні ситуацією, що склалася в Україні. Низка останніх подій: антизаконне „ручне голосування“ у Верховній Раді України та події, що відбуваються на вулиці Грушевського у Києві – штовхають країну у прірву громадянської війни», – заявили депутати.

Крім цього, вони вимагають: скасувати всі закони, ухвалені 16 січня, як такі, що суперечать регламентові Верховної Ради і Конституції України; притягти до кримінальної відповідальності осіб, винних у побитті та вбивстві мирних демонстрантів та представників ЗМІ; припинити переслідування усіх учасників мирних акцій протесту; відновити державний курс на євроінтеграцію та підписання протягом 2014 року угоди про асоціацію України з ЄС.

Окремо місцеві депутати проголосували за те, щоб у п'ятницю оголосити у Хмельницькому день жалоби за загиблими під час акцій протесту у Києві.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути