chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні на сесії ПАРЄ пройдуть термінові дебати про ситуацію в Україні

27 січня 2014 о 11:34

У понеділок, 27 січня, у Страсбурзі (Франція) відкривається сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). На ній мають відбутися термінові дебати про ситуацію в Україні.

Запит про проведення термінових дебатів направили депутати Майліс Репс (Естонія) і Марієтта де Пурбе-Лундін (Швеція), які стежать за виконанням зобов'язань Києва перед Радою Європи, повідомляє «Коммерсант-Украина».

У своїй заяві доповідачі засуджують «як провокації радикальних демонстрантів, що спричинили насильство, так і надмірне застосування сили правоохоронними органами при розгоні протестних акцій», і вимагають, щоб влада України негайно перейшла «до відкритого і ефективного діалогу з силами, що об'єдналися на Євромайдані».

Крім того, ПАРЄ вимагатиме скасування антидемократичних законів, прийнятих Верховною Радою 16 січня і вступили в силу 22 січня.

У свою чергу член української делегації, народний депутат (Партія регіонів) Володимир Вечерко порадив євродепутатам «пригадати, що в Україні є демократично обраний президент, а не підтримувати захоплення держустанов і не займатися саморекламою». «Будемо змінювати закони, оголосимо амністію затриманим, а Яценюк та Кличко нехай тепер роботою займаються, а не демагогією», – додав він.

За словами народного депутата («Батьківщина») Володимира Ар'єва, опоненти влади навпроти мають намір довести в ПАРЄ, що «пропозиції Януковича – блеф і затягування часу». «Потрібно законодавчо обмежити владу президента. А так немає ніякої гарантії, що через місяць новий прем'єр не виявиться у відставці, а маховик репресій не розкрутиться з новою силою», – сказав він.

Розділи: Суспільство

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути