chrome firefox opera safari iexplorer

США «воює з вітряками» доки Україна потребує допомоги, – Wall Street Journal

27 січня 2014 о 14:38

Офіційний Вашингтон не бариться зі своє реакцією на події в Україні, де прозахідні демонстранти борються з владою. Про це пише американське видання The Wall Street Journal в редакційній статті.

В ній йдеться, що президент Росії Володимир Путін вже давно втрутився в події в Україні і «від початку підігрівав ці кризові обставини».

Однак у США є способи вплинути на президента України і його оточення, які досі не були застосовані.

«В четвер Джо Байден нарешті зателефонував українському президенту, щоб закликати до негайної деескалації конфлікту. Це добре, але чому на це знадобилося так багато часу?» — пише видання.

«Держсекретар Джон Керрі теж „зник безвісти“, воюючи з вітряками на Близькому Сході», — іронізують автори статті.

The Wall Street Journal дивується, що президент США Барак Обама досі ніяк не відреагував на події в Україні. Видання зазначає, що лише Вашингтон може взяти на себе ініціативу щодо виведення Києва з орбіти впливу Москви.

А тим часом Вашингтон пообіцяв розглянути інші санкції окрім скасування віз для деяких чиновників з України.

«Держдепартамент і Міністерство фінансів обговорюють імена українських чиновників і олігархів, які можна було б включити в список тих, кому буде заборонено видавати візи і чиї американські рахунки будуть заморожені», — пише The Wall Street Journal.

Нагадаємо, що раніше Західні ЗМІ писали, в Києві пролилася кров, а Євромайдан боїться провокаторів. Про сутички на вулиці Грушевського іноземні оглядачі писали, що опозиція не впоралася, а влада ще в сідлі.

Раніше німецькі ЗМІ повідомляли, що Путін «задавив» асоціацію України з ЄС і потирає руки. Західна преса в шоці від української європаузи, а російська — іронізує.

Джерело: ТСН
Розділи: Аналітика

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути