chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві призупинили продаж зброї

24 січня 2014 о 10:37

Зіткнення в центрі Києва призвели до того, що збройові магазини в столиці призупинили продаж зброї і супутніх товарів.

Про це пише «Комерсант-Україна».

Як повідомляється, в Українській асоціації власників зброї заявили, що вуличні сутички в Києві привели до призупинення торгівлі в магазинах зброї столиці.

За даними асоціації, власники магазинів зброї отримали усні рекомендації дозвільної системи МВС тимчасово призупинити роботу.

«Де-юре магазини працюють, де-факто у них переоблік», — повідомив голова наглядової ради асоціації Георгій Учайкін.

На його думку, заборона є «перестрахувальним заходом» : «Всі законослухняні громадяни, хто хотів купити зброю — вже її купили, а незаконослухняні ніколи не користувалися легальними магазинами».

Нагадаємо, ще в листопаді 2013 року, незабаром після початку акцій на Евромайдані, в Києві була введена неофіційна заборона на продаж газових балончиків.

У збройових магазинах або відмовлялися продавати цей товар, або заявляли, що він закінчився, посилаючись на усні прохання співробітників МВС обмежити продаж балончиків до 1 грудня.

Як пише видання, тим часом в роздробі виросли продажі спортивної амуніції.

Зокрема, в магазинах мережі «Спортмастер» збільшилися продажі шоломів для гірськолижного спорту.

«Цей товар активно купують жителі міста. Постійно надходять дзвінки, а покупці весь час цікавляться асортиментом і наявністю знижок на захисні головні убори», — заявили консультанти в одному з магазинів мережі.

За їх словами, крім шоломів, в останні дні помітно збільшилися продажі термобілизни «для перебування на морозі» і «трохи виріс попит на різні захисні щитки на руки і ноги» .

У столичній міліції заперечують, що правоохоронні органи вплинули на продаж зброї.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути