chrome firefox opera safari iexplorer

У лютому введуть нові правила держреєстрації нерухомості

30 січня 2014 о 15:54

В лютому діяльність нотаріусів, які виконують функції державних реєстраторів прав на нерухомість, здійснюватиметься за новими правилами. Це, за інформацією прес-служби Мін'юсту, передбачено Постановою Уряду щодо внесення змін до Порядку реєстрації прав на нерухоме майно, яке вступить в силу з середини лютого поточного року.

Згідно з документом, держреєстрація прав на нерухомість може проводитися нотаріусом лише в разі вчинення ним нотаріальних дій з нею.

Аналогічний підхід буде застосовуватися до держреєстрацію обтяжень на нерухомість і до держреєстрації припинення обтяження нерухомості іпотекою. При цьому нотаріус повинен протягом п'яти днів передати відповідні документи до органу держреєстрації прав.

Реєстрація прав на земельні наділи, зареєстровані до початку 2013 року, повинна здійснюватись у спеціальному розділі Реєстру.

Також документом врегульована процедура перенесення інформації з інших реєстрів в Гореестр прав на нерухомість.

Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути