chrome firefox opera safari iexplorer

У Верховній Раді з'явилися два законопроекти про амністію

29 січня 2014 о 11:12

У Верховну Раду України внесено два законопроекти про амністію учасників масових протестів у Києві, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

Авторами законопроекту № 4021-1 «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання з приводу , які мали місце під час проведення мирних зібрань»є народні депутати від фракції Партії регіонів Дмитро Шпенов і Віталій Журавський.

Проект Закону № 4021-2 «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання з приводу подій, які мали місце під час масових акцій протесту» вніс до парламенту позафракційний депутат Юрій Дерев'янко.

Тексти законопроектів на сайті Ради відсутні. Однак депутат Шпенов прокоментував свій законопроект і заявив, що від кримінальної та адміністративної відповідальності будуть звільнені підозрювані або обвинувачені у скоєнні злочинів у ході мітингів, за винятком тих, хто підозрюється у вбивствах, викраденні людей, перешкоджанні роботі журналістів та інші тяжкі злочини.

У той же час, він підкреслив , що закон почне діяти лише після того, як протестуючими будуть звільнені захоплені приміщення, будуть розблоковані вулиці, демонтовані барикади, побудовані в ході акцій протесту.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада продовжить позачергове засідання, відкрите у вівторок. Спікер парламенту Володимир Рибак у вівторок заявив, що між представниками більшості та опозиції знайдений компроміс щодо закону «Про амністію», однак є ряд питань, які вимагають подальшого відпрацювання.

Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути