chrome firefox opera safari iexplorer

Українцям пропонують застрахуватися «від Майдану»

23 січня 2014 о 10:43

Страхові компанії почали пропонувати нову послугу — страхування «від Майдану». Пов'язано це зі зіткненнями в центрі Києва, через які десятки людей отримали важкі травми. Також у киян викликають побоювання постійні повідомлення про те, що столицею курсують загони спортивних молодиків і нападають на людей.

«Якщо людина хоче застрахуватися від всіх цих подій, які відбуваються на Майдані, вона бере паспорт і йде в страхову. Вартість такої страховки буде дорожчою, ніж стандартний поліс, і залежить від того, ким людина працює, — повідомила „Сегодня“ Людмила, співробітник однієї з найбільших страхових компаній України. — Далі клієнт вибирає ризик: смерть, інвалідність, тимчасова втрата працездатності; час дії — або робочий час, або 24 години в добу — від цього також залежить вартість».

У страховій зазначили, що дана послуга не стандартна і про неї ще не знає населення. При цьому, у полісі вказувати, що страхують саме «від Майдану», не будуть. «Це буде потрапляти під військові дії, масові заворушення. Вказувати „Майдан“ не будемо», — заявили у компанії. 

Крім того, за стандартним договором можуть бути застраховані українці, які працюють на Майдані, наприклад, журналісти. «По суті, якщо раптом щось трапиться, то це, грубо кажучи, виробнича травма. І мова йде не тільки про вул. Грушевського, зараз по всьому місту ситуація напружена», — сказав працівник страхової.

Застрахувати громадяни можуть навіть окремі частини тіла: руки, ноги, очі. В одній з компаній повідомили, що мінімальна страховка коштує 86 гривень, максимальна — 130 тис. гривень. 

Щоправда, поки що бажаючих застрахуватися «від Майдану» не було. 

Раніше повідомлялося, що поранені на Грушевського активісти масово відмовляються лягати в лікарні.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути