chrome firefox opera safari iexplorer

В кінці січня очікують морози до -20 градусів

17 січня 2014 о 13:07

Метеорологи прогнозують зниження температури до -15...-20 градусів вночі у кінці січня — на початку лютого.

Про це під час прес-конференції сказала завідуюча відділенням кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова, пише DT.UA.

«Починаючи з сьогоднішнього — завтрашнього дня ми йдемо до різкого похолодання... У самому кінці місяця (січня) на початок лютого температура буде опускатися... Холод зараз формується, цей холод зараз до нас підступає. І я гадаю, що ми, загалом, отримаємо „огризки“ того холоду, який зараз в Америці», — наголосила завідуюча.

Мартазінова зазначила, що зниження температури очікується з більшою ймовірністю до -15 градусів вночі і з меншою ймовірністю до -20 градусів і нижче.

За її словами, значного снігового покриву не очікується, до того ж сніг буде не по всій території України, а місцями.

Вона зазначила, що у другій половині лютого також можливе похолодання, проте фахівці не виключають відсутність пониження температури.

Розділи: Довкілля

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути