chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні хочуть обмежити відсотки за депозитами

15 січня 2014 о 13:12

В Україні пропонують обмежити відсотки за депозитами і кредитами відповідно до 6% і 12%. З такою ініціативою виступив голова Державної служби з питань регуляторної політики і розвитку підприємництва (Держкомпідприємництва) Михайло Бродський.

«Я пропоную ухвалити закон і використати американський закон, який вони у 1933 році прийняли. Цей закон дуже істотно обмежив ставки депозитів і кредитів. В Америці тоді прийняли 3 і 6 відсотків. Я думаю, що для України можна було б узяти, скажімо, 6 і 12» — сказав Бродський. 

За його словами, такі норми сприяли б активізації ділової активності підприємств і населення, передає «УНІАН». Нагадаємо, що у листопаді 2013 року середньозважена ставка за кредитами, наданими фізичним і юридичним особам у гривні становила 16,9%, за кредитами в іноземній валюті – 8,52%. Середньозважена ставка за залученими депозитами в нацвалюті — 10,13%, а в іноземній — 6,12%. Раніше прем'єр Микола Азаров похвалився зростанням депозитів у гривні у 2013 році.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути