chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні хочуть ввести плату за в'їзд в Україну для громадян ЄС, США та Канади — ЗМІ

28 січня 2014 о 09:20

Кабмін може прийняти постанову, що змінює порядок перетину кордону України іноземцями, які користуються правом безвізового в'їзду.

При цьому, нові правила стосуватимуться лише громадян США, Канади та країн-членів ЄС. Інших держав, які домовилися з Києвом про безвізовий режим у 2005 році і пізніше, норми не торкнуться, пише «Коммерсант-Украина».

Як повідомляє джерело газети, причина такої вибірковості політична — названі країни чинять тиск на Київ у зв'язку з останніми подіями в країні

«Щоб не порушувати угоду про спрощення оформлення віз, вирішено стягувати не візовий збір, а плату за внесення персональних даних в якийсь реєстр під час перетину кордону»,- заявило одне з джерел в уряді.

За його інформацією, проект документу вже готовий, він обговорювався на минулому засіданні Кабміну, але був відправлений на доопрацювання.

Водночас, видання зазначає, що у Держприкордонслужбі проти нововведень, а от в МЗС їх підтримали, представивши ряд виправлень до тієї версії документа, яку відстоює Мін'юст. Міністра закордонних справ Леоніда Кожари на засіданні уряду не було, оскільки він зустрічався з послом США, який оголосив про введення візових санкцій щодо деяких українських чиновників.

Розмір збору за перетин кордону, з'ясувати не вдалося, однак відомо, що стягуватиметься під час кожного перетину кордону. При цьому отримання багаторазової візи не дозволить здешевити поїздки — вартість короткострокової багаторазової української візи становить 200 євро.

Раніше повідомлялося, що введення надзвичайного стану в Україні може викликати санкції з боку ЄС.

Джерело: ТСН
Розділи: Туристичні новини

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути