chrome firefox opera safari iexplorer

В Українському домі відкрилася бібліотека

31 січня 2014 о 14:09

В будівлі Виставкового конференц-центру Києва «Український дім», захопленого активістами Євромайдану в ніч на 26 січня 2014 року, відкрили бібліотеку.

Як повідомляє Левый берег, координатори «Бібліотеки Майдану» просять приносити до бібліотеки книги, після чого їх будуть штампувати і викладати на полицях для загального доступу. При цьому в Українському домі закликають поводиться з книжками акуратно, оскільки після закінчення Євромайдану книги відправлять в сільські бібліотеки.

Як повідомляється на сторінці бібліотеки у соціальній мережі «Фейсбук», у мешканців Українського дому є попит на книги Василя Шкляра, Мирослава Дочинця, Григорія Сковороди, художні твори з історії Другої світової війни, твори Тараса Шевченка та інших українських класиків, а також на «щось для душі».

Можливо, надалі в бібліотеці Українського дому організовують відкриті лекції та літературні читання.

Нагадаємо, раніше на Майдані функціонував «Відкритий університет», в рамках якого на окремій сцені читалися лекції й проводилися кінопокази.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути