chrome firefox opera safari iexplorer

В законі про амністію не знято відповідальності за перешкоджання діяльності журналістів

30 січня 2014 о 13:12

Про це повідомляє прес-служба Голови Комітету з питань свободи слова та інформації Миколи Томенка.

Коментуючи ухвалення вчора законопроекту про амністію, він зазначив, що для нього як громадянина та політика було важливо, щоб законопроект про амністію був ухвалений без жодних вимог.

Водночас, як відомо, був проголосований законопроект Ю. Мірошніченка (реєстр. № 4021-3), який передбачає низку умов для амністування. За цей законопроект жоден депутат із трьох опозиційних фракцій не голосував.

«Мені як Голові Комітету з питань свободи слова та інформації важливо зазначити, що під час переговорів між владою та опозицією було чітко погоджено, що для представників правоохоронних органів, що винні у перешкоджанні законній журналістській діяльності, звільнення від відповідальності не передбачається», – зазначив М. Томенко.

Тобто, жодної амністії за статтею 171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста), звільнення від кримінальної відповідальності не передбачається.

«Це важливий фактор, оскільки перед нами стоїть принципове завдання розслідування усіх фактів побиття журналістів під час висвітлення ними подій на Євромайданах та перешкоджання їхній професійній діяльності», – зазначив Микола Томенко.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути