chrome firefox opera safari iexplorer

Військовослужбовці звернулися до Президента України

29 січня 2014 о 14:35

Військовослужбовці повітряних сил Збройних Сил України з проханням не допустити розпалу громадянської війни і руйнування цілісності держави звернулися до Президента України – Верховного Головнокомандувача.

У Вінниці, в Командуванні Повітряних Сил Збройних Сил України, на загальних зборах військовослужбовців, генерали та офіцери управлінь, відділів і служб Командування виду ухвалили звернення до Президента України – Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України.

За словами заступника командувача з виховної та соціально-психологічної роботи – начальника управління з виховної та соціально-психологічної роботи Командування Повітряних Сил Збройних Сил України полковника Олега Грунтковського, відповідно до чинного законодавства України військовослужбовці Збройних Сил України є поза політикою. Про це неодноразово констатував Міністр оборони України Павло Лебедєв, наголошуючи на неможливості участі підрозділів Збройних Сил України у вирішенні внутрішніх політичних проблем.

– Водночас, як громадянам країни, – говорить полковник Олег Грунтковський, – нам небайдуже майбутнє нашого народу, майбутнє наших рідних та близьких, майбутнє наших дітей. На загальних зборах військовослужбовців Командування Повітряних Сил ЗС України ми ухвалили звернення до Президента України, в якому, зокрема, йдеться про недопущення розпалу громадянської війни і руйнування цілісності держави. Серед військовослужбовців Командування Повітряних Сил – багато учасників бойових дій, які пройшли «гарячі точки» і на власні очі бачили наслідки громадянського протистояння у багатьох країнах світу. Допустити такого у нашій країні не можна

 

Джерело: ПІК
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути