chrome firefox opera safari iexplorer

Волинські журналісти оголосили інформаційний бойкот владі

24 січня 2014 о 12:36

А тому оголосили про збір підписів під заявою про інформаційний бойкот державних органів. Він триватиме, доки в Україні не відмінять так звані “диктаторські” закони від 16 січня ц.р.

До бойкоту можуть приєднуватися як цілі редакції, так і окремі працівники ЗМІ, повідомляє «День».

У заяві йдеться: “Ми, волинські журналісти, не маємо права стояти осторонь подій, що відбуваються в Україні. Ми заявляємо про своє обурення діями чинної влади і готовність усіма цивілізованими методами протидіяти згортанню демократії в Україні. Країна, де б’ють мирних демонстрантів, де катують та вбивають затриманих, де приймають «закони», які обмежують конституційні права громадян, країна в якій по журналістах ведеться прицільний вогонь, не може називатися правовою та демократичною. Ми обурені бездіяльністю і покірним вислужуванням, яке демонструють сьогодні представники органів державної влади на Волині... Ми вважаємо: представники державної влади на Волині несуть відповідальність за дії влади у столиці. Вони не лише мовчки спостерігають за вбивством людей, боячись заявити про свою позицію (хоча навіть цим вони сприяють поширенню насильства). Вони тиснуть на мирних демонстрантів, фабрикують справи проти громадських активістів, намагаються виправдати дії силовиків у столиці.

Зважаючи на все це, ми оголошуємо владі інформаційний бойкот. Бойкот стосується всіх органів державної влади на Волині, силових структур та їх представників на місцях. При цьому ми не маємо на меті порушити права громадян на отримання інформації.

Ми й далі зобов’язуємося оприлюднювати корисну для людей інформацію, навіть якщо її оприлюднить орган державної влади. Але ми перестанемо бути «майданчиками для піару» як окремих чиновників, так і цілих держустанов”.

Нагадаємо, 22 січня з подібною ініціативою до представників ЗМІ звернувся Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко: «Якщо міліція не зупинить полювання на журналістів, я пропоную інформаційно ігнорувати висвітлення діяльності Президента та нинішньої влади».

«Поки ми не матимемо гарантій того, що журналісти мають безпечне право діяти і виконувати свої професійні обов’язки, доти вони наражають своє життя на небезпеку. А тому залишається лише один шлях – ігнорування, а точніше – висвітлювати події та настрої суспільства і не висвітлювати позицію влади», – зазначив Микола Томенко.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути