chrome firefox opera safari iexplorer

8 лютого в Сочі будуть розіграні перші медалі в біатлоні

08 лютого 2014 о 13:41

У третій день змагань на 22-х зимових Олімпійських іграх у Сочі будуть розіграні перші комплекти медалей.

Суто теоретично в їх розіграші можуть взяти участь українські атлети: сьогодні на старт вийде 16 українців. Більше половини з них вступлять в боротьбу за п'єдестал.

Отже, у біатлонній чоловічій спринтерській гонці на старт вийдуть Андрій Дериземля, Сергій Семенов, Артем Прима та Сергій Седнєв.

Седнєв отримав 18-й номер у старт-листі спринту, а в групі найсильніших піде, під 31-м номером на дистанцію найдосвідченіший з чоловічої збірної — Дериземля. Сергій Семенов буде стартувати 67-м, Артем Прима — 77-м.

Втім, надія на медалі в українському біатлоні пов'язана в першу чергу з жіночим спринтом, який відбудеться завтра.

Для Численної української збірної вийшла і жіноча лижна гонка в скиатлоне (7,5 км+7,5 км): на старт вийдуть Марина Анцибор, Марина Лісогор, Тетяна Антипенко, а також чемпіонка Універсіади-2013 Катерина Григоренк і найдосвідченіша у всій олімпійській команді Валентина Шевченко. Примітно, що в Григоренко на Універсіаді в Трентіно завоювала срібло в скиатлоне, правда для студентів-спортсменів дистанція в цій дисципліні на 5 км коротше.

Нагадаємо, що в скиатлоне лижники біжать дві дистанції різним стилем — вільним та класичним. Після завершення першого етапу спортсмени змінюють лижі і біжать заключний відрізок.

Також на старт 8 січня вийдуть і українські санники: втім, для Андрія Кися і Андрія Мандзія, як і для інших спортсменів, це будуть лише кваліфікаційні заїзди.

Продовжать боротьбу українські фігуристи: у командних змаганнях на лід «Айсберга» вийдуть Наталія Попова, яка представить коротку програму в жіночому одиночному катанні. Шива Хикен-Кенеді та Дмитро Дунь, представники України в танцювальних дуетах покажуть короткий виступ, а спортивна пара Юлія Лаврентьєва/Юрій Рудик відкатають довільну програму.

Нагадаємо, що після першого дня збірна України йде на 9-му місці.

Також в Сочі 8 лютого будуть розіграні нагороди в ковзанярському спорті — дистанція 5000 м у чоловіків, а також в сноуборді — майстра слоупстайлу поборються за нагороди після декількох кваліфікаційних виступів.

Відзначимо, що 8 лютого стартує жіночий хокейний турнір. У перший день змагань у групі А зіграє збірна США з Фінляндією, а також Канада — Швейцарія.

Джерело: DT.UA
Розділи: Спорт в Україні

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути