chrome firefox opera safari iexplorer

Ближчим часом почнеться формування нової Нацради з питань телебачення і радіомовлення

25 лютого 2014 о 12:52

Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов написав заяву про звільнення «за власним бажанням».

Про це повідомив Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко.

Також «у зв’язку з процесами перезавантаження системи влади в Україні та у зв’язку з виходом на пенсію» написав заяву про звільнення з посади члена Нацради і Микола Фартушний.

Микола Томенко говорить, що це цілком логічний і цивілізований крок з боку представників Нацради, оскільки цілком очевидно, що принципи діяльності нинішнього складу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, м’яко кажучи, не були адекватними і такими, що спрямовані на розбудову та захист українського інформаційного простору.

Стосовно інших членів Нацради, то Голова парламентського Комітету висловив сподівання, що вони так само розуміють, що під час розгляду звіту Нацради Комітет з питань свободи слова та інформації та Верховна Рада налаштовані на ухвалення рішення про висловлення недовіри цьому органу.

Він нагадав, що ще в минулому році профільний Комітет висловлював недовіру Нацраді, однак парламентська більшість відмовилася приймати її відставку.

Також Микола Томенко нагадав, що серед нинішніх членів Нацради є ті, проти яких раніше були відкриті кримінальні справи. Тому він переконаний, що зміна складу Нацради з питань телебачення і радіомовлення пройде достатньо швидко.

Водночас, Микола Томенко поінформував, що мав зустріч із представниками медіаспільности та громадськості у Національній спілці журналістів, де попросив їх максимально долучитися до формування нового складу Нацради.

Він вважає, що до складу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення не повинні входити депутати, чиновники, працівники апаратів партій чи лобісти великих медіахолдингів. «Це мусять бути авторитетні незалежні люди, що мають досвід роботи і повагу в медіасередовищі», – наголосив Голова Комітету.

Джерело: tomenko.ua
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути