chrome firefox opera safari iexplorer

Громадське ТБ почало мовлення на Першому національному

26 лютого 2014 о 11:03

Громадське ТБ повідомляє про надання на безоплатній основі можливості Національної телекомпанії України транслювати свої інформаційно-громадські програми, пише ЛігаБізнесІнформ.

На Першому національному блоки Громадського ТБ виходитимуть з 10:00 до 12:00, з 15:00 до 17:00 і з 19:00 до 21:00, без врізки в них реклами, із збереженням маркування, титрування і без зміни змістовної частини.

Підставою для такого рішення стало, як зазначає Громадське ТБ, розуміння важливої ​​місії суспільного мовлення для становлення громадянського суспільства та сталого розвитку країни. Виробництво програм і надалі відбувається на власній технічній базі.

Нагадаємо, вчора Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко звернувся до в.о. гендиректора НТКУ Олександра Пантелеймонова та керівника НРКУ Тараса Аврахова та до програмної ради «Громадського телебачення» та Громадського радіо з пропозицією робити включення програм Громадського телебачення та радіо на державних медіа.

На переконання Миколи Томенка, поки формується новий Уряд та визначається система влади, не можна втрачати час у процесі реформування ЗМІ та створення на базі державних медіа суспільного мовлення.

Він зауважив, що Перший національний канал та Національна радіокомпанія як державні мовники в частині інформаційно-політичного мовлення, знаходячись під пресом, м’яко кажучи, не інформували людей про ситуацію в Україні, особливо, під час акцій протесту.

«Тому ситуацію треба змінювати вже зараз. Поки ми ухвалимо відповідні законопроекти, а новий Кабінет Міністрів змінить статути, проведе юридичні приготування до роздержавлення і створення суспільного телебачення і радіо, я звертаюсь до нинішніх керівників Першого національного каналу і Національної радіокомпанії, а також до програмної ради «Громадського телебачення» і «Громадського радіо» з пропозицією вже ближчим часом, скажімо, з понеділка, 3 березня, дати можливість виходити інформаційним та політичним програмам «Громадського телебачення» на Першому національному, а «Громадського радіо» – на хвилях Національної радіокомпанії», – зазначив Голова Комітету.

«Мова може йти про дві-три години мовлення, щоб еволюційно рухатися в бік реалізації проекту суспільного мовлення в Україні», – зазначив Микола Томенко.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути