chrome firefox opera safari iexplorer

Івано-Франківська облрада оголосила Януковича нелегітимним президентом

20 лютого 2014 о 16:47

Депутати Івано-Франківської облради висловили недовіру президенту України Віктору Януковичу і визнали його «нелегітимним головою держави, який не має жодних законних повноважень в даний момент». Підставою є «умисні злочинні дії Януковича проти Українського Народу і Української держави», йдеться в рішенні облради.

Крім того, на сесії Івано-Франківської обласної ради сьогодні прийняли рішення про створення виконавчого комітету Народної Ради. Як йдеться в рішенні, «виконавчий комітет Народної Ради Івано-Франківської області підпорядковує собі всі органи виконавчої влади області», і його рішення та приписи повинні виконувати всі держслужбовці, посадові особи та громадяни.

За словами голови обласної ради Василя Скрипничука, виконком займатиметься «всією роботою в області».

Разом з тим депутати звернулися до працівників силових структур «про перехід на бік народу і підпорядкування виконавчому комітету Народної Ради». Пропозицію одного з депутатів обрати керівників СБУ, УМВС безпосередньо на сесії не було підтримано, вирішено, що їх призначить виконком.

Виконавчий апарат складатиметься з 30 осіб — це голови постійних комісій та фракцій, а також 15 представників громадськості. Зараз члени виконкому працюватимуть на громадських засадах, безкоштовно.

За створення виконкому проголосували 76 депутатів, всі присутні на сесії (при чисельності обласної ради 114).

Склад виконкому Народної ради Івано-Франківської області планують сформувати сьогодні.

Джерело: DT.UA
Розділи: Суспільство

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути