chrome firefox opera safari iexplorer

Із санкціями для України ЄС визначиться 10 лютого

02 лютого 2014 о 17:10

Питання застосування до України санкцій обговорюватиметься на засіданні Ради Євросоюзу з питань закордонних справ 10 лютого.

Про це заявив заступник глави партії «Батьківщина» Григорій Немиря за підсумком зустрічі з главою МЗС Швеції Карлом Більдтом, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Коли ми обговорювали питання санкцій, Більдт підтвердив, що це — один з елементів політики, яка буде детально обговорюватися 10 лютого на засіданні Ради ЄС з питань закордонних справ після візиту верховного представника Кетрін Ештон в Україну (запланований наступного тижня)», — заявив Немиря.

За його словами, Більдт зазначив, що окрім публічної площини багато що відбувається «поза нею — відносно роз'яснення не тільки представникам влади та опозиції, а й олігархам в Україні можливих наслідків, якщо ситуація вийде з-під контролю».

Також Немиря зазначив, що в ході зустрічей представники ЄС висловлювали стурбованість про можливе введення надзвичайного стану в Україні.

Так, йшлося про заяву армії, заяву про розслідування проти партії «Батьківщина» за підозрою у підготовці захоплення влади.

«Це новий елемент, який сприймається як аргументація на користь введення надзвичайного стану», — пояснив Немиря бачення ситуації європейською стороною.

У бесідах з представниками ЄС зверталася увага й на те, що не було зроблено спроби розслідувати факти насильства проти журналістів, демонстрантів та політиків.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути