chrome firefox opera safari iexplorer

Кількість українських студентів у Європі зросла на 40%, – дослідження

17 лютого 2014 о 15:22

Найбільші темпи зростання кількості студентів-українців демонструють Польща, Іспанія, Канада, Італія, Чехія, Австрія та Великобританія.

Про це повідомили у прес-службі Центру дослідження суспільства.

Як відзначили в прес-службі, протягом останніх п’яти років кількість громадян України в вузах Польщі потроїлася, в Іспанії, Італії і Канаді подвоїлася, а в університетах Чехії, Австрії та Великобританії збільшилася на 41%.

Водночас українці стали менше обирати університети США і Франції, починаючи з 2008 року, їхня кількість там знизилася на 13% і 5% відповідно. У короткостроковій перспективі також зменшується кількість української молоді в російських ВНЗ. З 2010 по 2012 роки кількість українських студентів денної форми навчання в російських вузах зменшилася на 6% – з 4 тис.919 осіб до 4 тис. 644 осіб.

Загалом за останні п’ять років студентів з України стало більше в державах Європейського Союзу на 38%. Якщо в 2008 році ця цифра становила 18 тис., то в 2013 році європейська освіта обрали майже 29 тис. осіб, йдеться в повідомленні.

Як додали в прес-службі, українці обирають різні спеціальності, тому складно говорити про якісь пріоритети. В австрійських університетах українські студенти найчастіше вивчають економічні, соціальні та гуманітарні науки – понад 70% вчиться саме на цих напрямках.

Студенти у Франції найчастіше вивчають економіку та різні прикладні науки. У Росії найбільш популярними серед українців є економічні та гуманітарні дисципліни, а фізико-математичні спеціальності посідають третє місце, пише УНІАН.

Джерело: zik.ua
Розділи: Новини освіти

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути