chrome firefox opera safari iexplorer

Київрада ухвалила бюджет міста на 2014 рік

04 лютого 2014 о 12:25

Опозиція і Київрада домовилися про ухвалення бюджету столиці на 2014 рік, пікет Печерської РДА, де проходить засідання Київради, згорнули.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

До журналістів вийшли глава Київської міськдержадміністрації Володимир Макеєнко і народний депутат від "Свободи " Ігор Мірошниченко, які оголосили цю домовленість.

«Ми сьогодні приймаємо бюджет, як домовилися з опозицією, про соціальний та економічний розвиток Києва. Я вдячний за розуміння», — заявив Макеєнко.

Він визнав існування питання легітимності Київради, а також необхідність здійснювати капітальні вкладення для розвитку Києва.

Глава КМДА повідомив, що опозиція внесла свої пропозиції до бюджету і запевнив, що місцева влада їх врахують.

«Перший крок зроблено», — сказав він. Другий крок, за його словами — це питання повернення райрад.

«У Києві зараз нестабільна політична ситуація, але так не може бути вічно. Політики пропонують повернути районні ради. Чому ні? Якщо це заспокоїть ситуацію, якщо це відповідає здоровому глузду і логіці, якщо райради беруть на себе частину відповідальності, тоді потрібно передавати владу їм», — сказав Макеєнко.

Депутат Мірошниченко повідомив, що опозиція контролюватиме виконання обіцянки про повернення райрад.

«Якщо вони цього не зроблять, то будемо робити те, що зробили недавно на Троєщині — створювати Народну Раду і відновлювати народне самоврядування на місцях», — сказав «свободівець».

Посилена охорона Печерської РДА знята, співробітники міліції залишили будівлю, в коридорах продовжують залишатися кілька десятків правоохоронців.

У кулуарах народний депутат — свободівець, Андрій Іллєнко зазначив, що депутати від опозиції дають можливість Київраді прийняти бюджет столиці, оскільки розуміють необхідність виплати зарплати бюджетникам і визначення витрат на капітальні вкладення.

Близько 12:00 Київрада прийняла проект бюджету на 2014-й рік з поправками.

Як повідомлялося, у КМДА подали на розгляд бюджет з обсягом доходів 20,1 млрд гривень, і витратами на рівні 19,8 млрд гривень.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути