chrome firefox opera safari iexplorer

Кияни зможуть оцінити унікальні малюнки Тараса Шевченка

11 лютого 2014 о 14:49

Більше 50-ти художніх творів українського генія покажуть в Мистецькому Арсеналі. 21 лютого тут відкриється новий виставковий проект “ШЕВЧЕНКО/MANIA”.
 
Унікальною є серія рисунків, створена Тарасом Шевченком під час Аральської, Каратауської експедицій та у Новопетровському укріпленні, яка досі не була представлена широкій публіці. Інші – вишукані акварелі та філігранні офорти першої половини 19 століття пов”язані з основними етапами життя Тараса Шевченка.
 
Уперше покажуть легендарну “Захалявну книжечку”, оригінали унікальних рукописів Тараса Шевченка та альбоми його етнографічних замальовок 1840-х років, а також прижиттєві видання Кобзаря з фондів Інституту літератури.
 
У Мистецькому Арсеналі демонструватимуть і масштабну відео-інсталяцію “Наш Шевченко” відомого режисера Сергія Проскурні. Герої 365-ти відео-сюжетів – школярі, студенти, поети, вчителі, митці, аптекарі, спортсмени, пожежники, перукарі, журналісти. У кожного з них свій Шевченко.
 
Кульмінацією проекту стане Відкрита ніч “Доба Шевченка” – ніч кіно, музики, поезії, яка відбудеться з 9 на 10 березня. У програмі відкритої ночі – зустрічі з письменниками, філософами, мистецтвознавцями, виступи українських музичних гуртів і власне довгоочікувана прем”єра фільму Сергія Проскурні “Тарас Шевченко. Іdентифікація”.
 
Відкриється проект 21-го лютого. Мистецький Арсенал працює без вихідних, до 20:00. Вартість квитка – 40 грн (повний), 20 грн (пільговий). У понеділок вхід вільний.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути