chrome firefox opera safari iexplorer

Легендарний кінотеатр «Жовтень» хочуть веселити з історичного приміщення

06 лютого 2014 о 11:32

В Києві кінотеатр «Жовтень» просить киян захистити його від виселення з історичного приміщення, на яке претендує міськрада столиці.

"Міська влада погрожувала ТОВ «Кіноман», що є організаційним центром «„Жовтня“, виселити його із історичного приміщення кінотеатру. У жовтні 2013 року понад 500 глядачів звернулися до Голови Київської міської державної адміністрації із проханням не допустити виселення ТОВ „Кіноман“ та позитивно вирішити спірні питання навколо кінотеатру», — повідомляють у «Жовтні».

Повідомляється, що 4 грудня 2013 року до Господарського суду міста Києва було подано позов про виселення ТОВ «Кіноман».

«Позивачем виступила Київська міська рада, а її інтереси представляє перший заступник прокурора Подільського району м. Києва. Позов ініціював Департамент комунальної власності м. Києва», — повідомили в кінотеатрі, додаючи, що 18 лютого розпочнеться розгляд даної судової справи по суті.

У «Жовтні» заявляють, що хочуть, аби суд розглядав спірні питання максимально прозоро, а громадськість була поінформована про перебіг справи щодо «одного з найстаріших кінотеатрів Києва».

«Ми запрошуємо усіх небайдужих киян підписати звернення до  Г.Ф.Гереги. Звернення спрямоване на те, щоб заборонити виселення ТОВ „Кіноман“ із приміщення кінотеатру „Жовтень“ та схвалити відповідний договір оренди. Підписати звернення можна у фойє кінотеатру „Жовтень“ із 11:00 до 22:00», — повідомляє сайт кінотеатру. 

Раніше повідомлялося, що найстаріший у Києві кінотеатр «Екран»перетворили на платний туалет. 

 

 

Джерело: ТСН
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути