chrome firefox opera safari iexplorer

«Листи щастя» водіям будуть приходити поштою, SMS та на e-mail

04 лютого 2014 о 18:58

Заступник начальника ДАІ України Володимир Резніков розповів, що листи-повідомлення про порушення ПДР будуть приходити поштою, СМС і на e-mail.

«Зараз ми розробляємо спеціальний інформаційний ресурс, робота вже майже завершена. Це буде інтернет-сайт з базою порушень. Кожен водій зможе зареєструватися, отримавши свій особистий електронний кабінет», — заявив Резніков.

За його словами, заповнивши спеціальну форму, водій зможе залишити свою електронну адресу, мобільний телефон, e-mail і вказати місце фактичного проживання, куди надсилати «листи щастя».

«При бажанні оповіщення про порушення буде надходити як на електронну пошту, так і на телефон. Це як оплата в магазині. Оплатив карткою — прийшла смс, що гроші зняли. Так і тут. Порушив — отримав СМС з повідомленням, що на Вас протокол. Потім водій зможе зайти у своїй особистий кабінет і подивитися більш детально де, коли і за що виписаний протокол. Простими словами, якщо ви не отримали повідомлення, ви самі в цьому винні. Ми робимо все, щоб максимально збільшити інформативність», — підкреслив Резніков.

За словами заступника начальника ДАІ, якщо сплатити штраф у перші дні, можна отримати 50-ти відсоткову знижку.

«Все це робиться для того, щоб зробити законодавство більш лояльним до водіїв, — каже Володимир Резніков. — Я можу з вами укласти парі, коли почне роботу фото-відео фіксація, аварійність зменшиться на половину. Це світова практика».

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство