chrome firefox opera safari iexplorer

Медіа Об’єднання Майдану вимагає люстрації в медіа-сфері

27 лютого 2014 о 15:57

Новосформована спільнота журналістів, громадських діячів та активістів − Медіа Об’єднання Майдану − вимагає люстраційних заходів у медіа середовищі. Про це йдеться в заяві, що має в своєму розпорядженні Радіо Свобода.

Кроки влади щодо врегулювання стану речей в Україні в спільноті назвали спробою «замилювання очей і переведення епіцентру вирішення першочергових питань виключно в політичну площину своїх інтересів та розподілення сфер впливу».

«Ми особливо стурбовані ситуацією в медіа-сфері та навколо Першого Національного каналу, позаяк позитивну ініціативу надання ефірного часу Громадському ТБ (яку ми цілковито підтримуємо) зі сторони керівництва Першого Національного вважаємо виключно спробою «перефарбування» з метою уникнення відповідальності за брехливу пропаганду», − сказано в заяві.

Медіа Об’єднання Майдану різко засудило те, що кричущі факти дезінформації у ЗМІ досі залишаються безкарними, а влада не планує  процедури повної люстрації нинішнього журналістського та керівного складу Першого Національного.

В об’єднанні заявляють, що будуть тиснути усіма можливими способами на владу та медійних зрадників, проводитимуть масові акції протесту, пікети тих ЗМІ та структур, що знівелювали стандарти журналістики у переломний момент для країни та зараз намагаються вирішувати питання медіа середовища без участі його представників та громади.

До заклику вже долучився «Правий сектор», «Чорний комітет», об’єднання «Синдикат», письменниця Ірена Карпа, журналісти та громадські діячі.

Розділи: Суспільство