chrome firefox opera safari iexplorer

Меджліс розпочинає мітинг проти сепаратизму у Криму

26 лютого 2014 о 09:39

Меджліс кримськотатарського народу скликає кримчан на мітинг проти сепаратизму. Акція розпочнеться об 11:00 під стінами кримського парламенту під гаслом «Збереження територіальної цілісности України і недопущення ухвалення Верховною Радою АРК рішень, спрямованих на дестабілізацію ситуації в автономії».

Про це повідомив представник Меджлісу Заїр Смедляєв у Фейсбуці. Офіційна сторінка Меджлісу наразі зазнає DOS-атак і не працює.

З посиланням на Рефата Чубарова Смедляєв повідомив, що голова Верховної Ради Криму Володимир Константинов ухвалив рішення про скликання позачергової сесії місцевого парламенту «під тиском внутрішніх і зовнішніх сил, які виношували ідеї відриву Криму від України».

Чубаров вважає, що Верховна Рада Криму може ухвалити «непоправні рішення», які «підірвуть  мир і злагоду на півострові».

Лідер Меджлісу ще раз звернувся до керівництва парламенту Криму з пропозицією скасувати позачергову сесію й «уникнути таким чином рішень, які можуть суттєво загострити  громадсько-політичну ситуацію в Криму», – повідомив Заїр Смедляєв.

Президія кримського парламенту ухвалила вчора рішення про скликання в середу о 15:00 позачергового засідання Верховної Ради АРК. До порядку денного внесені два питання – «Про суспільно-політичну ситуацію в Україні та АРК» і «Про звіт Ради міністрів АРК».

Сьогодні ж о 12:00 на мітинг біля стін місцевого парламенту збираються прихильники радикальних проросійських організацій. Учора вони вивісили на фронтоні Верховної Ради АРК російський прапор і намагалися збити звідти герб України. На 14:00 там же запланований мітинг партії «Російська єдність».

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути