chrome firefox opera safari iexplorer

Митниця заблокувала благодійну допомогу для Майдану, — ЗМІ

04 лютого 2014 о 11:11

В Україні митники заблокували контейнер з десятьма тоннами гуманітарної допомоги з Польщі. Теплий одяг, спальні мішки, розкладні ліжка, перев’язочні матеріали та інші речі досі на Майдан не потрапили.

Як пише «Польське радіо», хоч вантаж і перетнув польсько-український кордон у пункті пропуску Дорогуськ-Ягодин (Волинська область), але на Майдан досі не потрапив. Українські митники заблокувала контейнери на складі під Києвом.

Ініціатори надання допомоги здивовані українськими митними процедурами і стверджують, що організовуючи перший офіційний транспорт з гуманітарною допомогою Майдану, дотримувалися всіх правил української сторони.

«Тому ми поки що не можемо роздати зібраних речей мітингувальникам на Майдані», – сказав організатор транспорту священик Стефан Батрух з Фонду духовної культури прикордоння.

«В Україні – блокада гуманітарної допомоги. Є вказівки, щоб не отримувати жодної гуманітарної допомоги. Тепер – це тільки добра воля чиновників: митників та чиновників з Міністерства соціальної політики, чи вони це робитимуть (розмитнення гуманітарної допомоги) швидко, чи через місяць, два, чи півроку», – сказав Стефан Батрух.

Видання наголошує, що транспорт з гуманітарною допомогою, щоб потрапити до людей на Майдані, повинен крім митної перевірки, отримати згоду восьми українських міністерств.

На складі, куди відправили дари з Польщі, на розмитненні (вже 5 місяців) чекає гуманітарна допомога з Голландії.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Суспільство