chrome firefox opera safari iexplorer

Рада ЄС сьогодні розгляне ситуацію в Україні

10 лютого 2014 о 09:44

Сьогодні, 10 лютого, міністри закордонних справ країн-членів Європейського Союзу розглянуть ситуацію в Україні.

Як передає власний кореспондент УНІАН у Брюсселі, це передбачено у порядку денному засідання Ради ЄС із закордонних справ.

«Міністри обговорять питання «Східного партнерства», а також останні події в Україні», — йдеться у документі.

Також глави МЗС країн Євросоюзу торкнуться проблематики південного сусідства, відносин з Єгиптом, Тунісом, Єменом, урегулювання конфлікту у Сирії.

Як повідомляв УНІАН, раніше високопоставлений європейський дипломат зазначав, що Рада ЄС на рівні міністрів закордонних справ 28 країн-членів розгляне питання підготовки адресних санкцій до українських можновладців після резолюції Європарламенту, у якій міститься заклик до підготовки такого кроку.

«Це — одне з питань серед багатьох, оскільки деякі країни-члени хочуть про це говорити», — сказав дипломат, коментуючи 7 лютого підготовку до засідання Ради ЄС, яке відбудеться під головуванням Верховного представника ЄС із зовнішньої та безпекової політики Кетрін Ештон.

Серед інших питань міністри розглянуть шляхи деескалації конфлікту в Україні, проведення конституційної реформи та фінансової допомоги Києву. «Усі ці теми будуть на порядку денному», — зауважив дипломат.

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути