chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні у Києві звучатиме класична віртуозність від «Київської камерати»

17 лютого 2014 о 11:39

17 лютого в Колонному залі імені Лисенка Національної філармонії України відбудеться концерт Національного ансамблю солістів «Київська камерата», що презентує кращі зразки віртуозної академічної музики Європи.

Про це «Рідній країні» повідомили в Інформаційній агенції культурних індустрій ПРО.

Окрім відомих добре відомих класичних композицій, музиканти виконають твори, що рідко звучать на українській сцені. Зокрема, це Гранд-дует для скрипки, контрабаса та оркестру Джованні Боттезіні, Концерт для трьох скрипок, контрабаса та клавесина Йоганна Себастьяна Баха, «Вічну пісню» для голосу, фортепіано та струнних Ернеста Шоссона.

Як і в попередніх програмах, «Київська камерата» запросила до участі в новому проекті відомих музикантів-віртуозів. Зокрема, у виконанні Богдани Півненко, Мирослави Которович, Бориса Громова прозвучать віртуозні фантазії Ф. Ваксмана на теми опери Ж. Бізе «Кармен» та фантазії Г. Венявського на теми опери Ш. Гуно «Фауст»; «Рондо-Капріччіозо» К. Сенс-Санса й «Циганські наспіви» П. Сарасате.

Диригуватиме «Київською камератою» її незмінний керівник, народний артист України Валерій Матюхін, солісти – заслужені артистки України Богдана Півненко (скрипка), Тамара Ходакова (вокал) і Назар Стець (контрабас).

«Рідна країна»

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути