chrome firefox opera safari iexplorer

Суд зняв звинувачення з Попова і Сівковича у справі про розгон Євромайдану — ЗМІ

12 лютого 2014 о 10:45

Печерський райсуд Києва закрив кримінальне провадження і виправдав екс-голову Київської міськдержадміністрації Олександра Попова і екс-заступник секретаря РНБО Володимира Сівковича, яких звинувачували в перевищенні влади під час розгону Майдану в ніч на 30 листопада.

«Провадження закрите. Звинувачення зняті», — сказало газеті «Сегодня» джерело в судових інстанціях щодо рішення по Попову.

Інформацію підтвердили і в оточенні екс-глави КМДА.

Тим часом Сівкович, з якого також зняли звинувачення, повідомив, що поки не вирішив, чим займатиметься: «Я зараз на лікарняному: коли вийду, тоді й вирішу».

Нагадаємо, що близько 4 години ранку 30 листопада 2013 року «Беркут» жорстоко розігнав людей з Майдану, які виступали проти «заморозки» євроінтеграції.

Генпрокуратура України 14 грудня 2013 року повідомила про вручення підозри в перевищенні службових повноважень Володимиру Сівковичу, Олександру Попову, екс-начальнику столичного главку міліції Валерію Коряку і його заступнику Петру Федчуку. 

Президент України Віктор Янукович звільнив Попова з посади голови КМДА.

 

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути