chrome firefox opera safari iexplorer

У Берліні відкрилась фотовиставка «Євромайдан. Окуповані простори»

07 лютого 2014 о 16:01

У Берліні відкрилась фотовиставка української художниці Євгенії Бєлорусець «Євромайдан. Окуповані простори». Про це повідомляє «Німецька хвиля».

«Переважно це чорно-білі знімки, відзняті на плівку під час перших тижнів протестів у Києві. Євромайдан цікавив мене як феномен, як явище. У першу чергу, мою увагу привертали люди, які прибули на Майдан. Через фотографію я вирішила сама спробувати зрозуміти, через що вони приїхали до Києва, чого вони прагнуть? Мене цікавило, як формуються протестні бажання людей, який зміст вони вкладають у слова, що повторюють на площах», — зазначає художниця виданню.

Бєлорусець каже, що увесь січень перебувала в Берліні, і єдиним способом солідаризуватися з Майданом для неї стала ця виставка. За її словами, у реалізації проекту їй допомогли Університет мистецтв Берліна та британський документаліст Патрик Еванс, який створив для виставки відео-роботу.

Додамо, що мешканці Берліну неодноразово висловлювали свою підтримку українцям. Вони організовують вуличні акції, допомагають юридично та матеріально.

Окрім того, варто додати, що 1 лютого у столиці Німеччини відбулась дискусія за участю Кирила Ткаченка, Євгенії Бєлорусець та ПаблоГермана про Євромайдан - "Увічнення протесту".

Джерело: День
Розділи: Новини культури

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути