chrome firefox opera safari iexplorer

Україні необхідна нова політика в сфері туризму

06 лютого 2014 о 18:10

Говорячи про необхідність формування нового Уряду та пріоритети його діяльності, необхідно звернути увагу і на нову політику в гуманітарній сфері України загалом та в туристичній зокрема.

Протягом останніх років влада не те, що не забезпечує державної політики у галузі туризму, вона практично зняла державний контроль з цієї галузі. Наразі держава формально фінансує лише зарплати та утримання приміщення для кількох десятків чиновників Державного агентства України з питань туризму та курортів (у Державному бюджеті на цей рік на це виділено 15 млн 485 тис грн).

Водночас влада не проводить жодної політики для залучення туристів до України, формування туристичної інфраструктури та, фактично, створила ситуацію, коли українці вкладають мільярди доларів в інші країни через так званий зовнішній туризм.

Через це потрібна невідкладна розробка та ухвалення в парламенті нової редакції Закону про туризм, а також, відповідно, зміна урядової політики з фактичного лобіювання зовнішнього туризму на підтримку внутрішнього туризму в Україні.

Ця робота повинна бути одним із пріоритетів нового Уряду, особливо напередодні туристичного сезону, щоб людей вже традиційно не «виштовхували» за кордон, а стимулювали та заохочували відпочивати в Україні.

Микола Томенко, народний депутат України

Розділи: Думка читачів

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути