chrome firefox opera safari iexplorer

Українські дипломати створили альтернативу МЗС

19 лютого 2014 о 13:14

В Україні створено благодійний фонд “Майдан закордонних справ”. Його створення було зініційовано українськими дипломатами у січні 2014 року. Головою правління Фонду є Богдан Яременко, Надзвичайний та Повноважний Посланник 1-го класу, генеральний консул України в Стамбулі та за сумісництвом представник України при Організаціі Чорноморського Економічного Співробітництва (2010—2013 рр.).
Фонд, згідно з його заявою надаватиме «українцям і світові професійний погляд на зовнішню політику України – адекватні, зрозумілі, ефективні, базовані на непорушності прав людини та раціональному інтересі громадян, бізнесу, суспільства та держави форми і напрямки міжнародної діяльності».

Першим продуктом Фонду стала його заява щодо спалаху насильства в Києві 18-19 лютого 2014 р. У ній, зокрема, зазначено:

«…вважаємо заяву Міністра закордонних справ України Леоніда Кожари щодо причин спалаху насильства в Києві та в інших регіонах України 18 лютого 2014 року такою, що спрямована на дезінформацію світового співтовариства щодо суті процесів, які відбуваються в Україні та обставин подій останньої доби в Києві, з метою виправдання дій правлячої партії та української влади, які впродовж тривалого часу відповідають на суспільні вимоги змін кривавими репресіями та тиском на громадських активістів.

Повз нашу увагу не пройшов непоміченим той факт, що події 18 лютого 2014 року розгорталися у чіткій відповідності з широко обговорюваним сценарієм, який не виключено, нав’язувався українській владі з боку однієї суміжної держави, а також те, що ескалація насильства відбулася відразу після кількох офіційно не анонсованих, але повідомлених засобами масової інформації візитами високопоставлених представників цієї держави в Україну. Слід також зазначити, що високопоставлені представники зазначеної держави неодноразово через засоби масової інформації закликали до силового сценарію вирішення кризи в Україні. Також важко не помітити, що ескалація насильства відбулась в період активізації переговорів щодо можливості отримання Україною чергового траншу допомоги з боку цієї держави».

Джерело: Zahid.net
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути