chrome firefox opera safari iexplorer

Українські кінематографісти хочуть перевірити усю роботу держкіно

27 лютого 2014 о 11:14

Генеральний директор Асоціації продюсерів України Денис Масліков звернувся до українських кінематографістів з пропозиціями по реформуванню кіноіндустрії.

А саме найближчим часом (до 5 березня) скликати Асамблею кінематографістів України, яка буде по можливості представляти всі цехи кінематографа (від освітлювачів до директорів кінотеатрів, від акторів до продюсерів, від операторів до власників кінокомпаній і так далі).

Також Асамблея хоче обрати нову комісію з кінематографії, яка буде взаємодіяти з питань кіно з новим міністерством культури. Асамблея зокрема буде контролювати діяльність нового керівництва державного агентства з питань кіно. Зробить повний фінансовий аудит його роботи за 2010—2014 рр. До її завдань також має входити пропозиція кандидатури на посаду голови Держкіно.

Крім того у зверненні пропонується створення робочих груп з підготовки пропозицій до нового проекту закону з кінематографії та суміжних законів.

«Українська кіноіндустрія опинилася у скрутному становищі і може знову зникнути на роки, якщо ми зараз не об'єднаємось і не почнемо кардинальні реформи у нашій галузі й економіці загалом. Не дивлячись на всі складнощі, до України прикута увага усього світу й у тому числі міжнародної кіноспільноти, яка дійсно готова допомогти нам у реформуванні кінематографу і пошуку свого місця у глобальній кіноіндустрії. Саме тому, щоб не змарнувати час і можливості, прошу Вас згуртуватися заради українського кіно і почати діяти» — такими словами починається лист-звернення.

Повний його текст опубліковано на сайті Асоціації продюсерів України.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути