chrome firefox opera safari iexplorer

Українські судді масово подають заяви про відставку

12 лютого 2014 о 14:56

Вища рада юстиції внесе подання Президенту і Верховній Раді України про звільнення у зв'язку з поданням заяви про відставку 38 суддів, а також низку заяв Президенту про призначення суддями вперше 24 кандидатів.

Про це повідомив голова ВРЮ Олександр Лавринович за підсумками засідання, яке відбулося 11 лютого, пише Високий замок.

Зокрема, подала у відставку суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Орлова Світлана Олександрівна, зазначають у прес-службі ВРЮ.

Також заяви на звільнення подали 6 суддів із судів Дніпропетровської області, 4 – Кіровоградської області, 4 – з Одеської області, по 2 – з Харківської, Львівської, Івано-Франківської, Черкаської, Донецької, Чернівецької, Вінницької, Хмельницької областей та Києва.

З них: один суддя подав заяву у зв'язку з досягнення ним 65 -річного віку, один у зв'язку з неможливістю виконувати свої повноваження за станом здоров'я, і 36 – у зв'язку з поданням заяви про відставку.

Серед претендентів на призначення суддями вперше, пройшли відбір у ВРЮ, по 3 заяви подали кандидати на призначення до судів Волинської та Дніпропетровської областей, по 2 – Полтавської, Львівської, Кіровоградської та Донецької областей, по 1 – у суди Херсонської, Запорізької, Рівненської, Івано-Франківської, Закарпатської, Житомирської, Черкаської, Вінницької, Тернопільської областей та Автономної Республіки Крим.

Не змогли пройти співбесіду під час засідання у Вищій раді юстиції 7 кандидатів, які претендували на призначення суддями вперше в суди Чернігівської, Дніпропетровської, Херсонської, Луганської, Закарпатської та Донецької областей.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути