chrome firefox opera safari iexplorer

Українські туристи стали рідше літати до Єгипту, віддаючи перевагу Кіпру та Гоа

12 лютого 2014 о 10:11

Українці стали рідше обирати Єгипет для туристичних поїздок. Загострення політичної кризи, а також ряд інших чинників, призвели до відтоку туристів з країни, пише «КоммерсантЪ-Украина».

Як відомо, зменшення туристичного потоку до Єгипту почалося ще з 2011 року через заворушення у зв'язку з відставкою президента країни Хосні Мубарака. А у 2013 році політична криза загострилася. Тоді багато іноземних урядів, зокрема МЗС України, закликали туристів на деякий час відмовитися від подорожей до Єгипту. У результаті українські туристичні оператори були змушені припинити продаж турів у цю країну.

Українські туроператори відзначають істотне падіння попиту на Єгипет серед співвітчизників. Так, комерційний директор великого туроператора Tez Tour Аркадій Маслов розповів, що у 2013 році його компанія скоротила загальну кількість відправлених туристів на 7,1%, до 260 тис., у першу чергу через єгипетський напрямок. А директор з маркетингу «Мережі агенцій горящих путівок» Євген Мандзюк зазначив, що у компанії спостерігається падіння попиту турів в Єгипет на 50% у порівнянні з 2008 роком, коли були зафіксовані максимальні продажі путівок.

Однак, на думку учасників ринку, падіння попиту зумовлено й іншими причинами. 

«Таке істотне падіння попиту пояснюється не стільки політичною ситуацією, скільки посиленням конкуренції між курортами — багато українців побували в Єгипті й тепер воліють відвідувати нові країни в тому ж ціновому сегменті», — вважає Євген Мандзюк. 

На його думку, взимку конкуренцію курорту складають ОАЕ, Шрі-Ланка, Гоа, а влітку до них додаються Туреччина, Греція, Кіпр та Болгарія. 

«Цього року туристичний потік у Єгипет впаде ще сильніше через те, що на ринку спостерігається надлишок польотної програми у Грецію і Туреччину. Відповідно, туроператори заради залучення клієнтів будуть знижувати ціни на путівки за цими напрямами», — зазначив він. 

Як повідомлялося раніше, на початку січня в Єгипті знов спалахнули криваві протести. 

 

Джерело: ТСН
Розділи: Туристичні новини

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути