chrome firefox opera safari iexplorer

Визначено найбільш небезпечні та неблагополучні регіони України

07 лютого 2014 о 13:36

Державна служба статистики вважає найбільш неблагополучними регіонами України Крим і, зокрема, місто Севастополь.

Для складання рейтингу використовувалися такі критерії: рівень злочинності, чисельність тяжких злочинів і самогубств, кількість хворих на відкриту і активну форму туберкульозу, кількість психічних розладів, поширеність алкоголізму і наркоманії, рівень безробіття населення, чисельність ДТП, борги із заробітної плати, співвідношення шлюбів та розлучень, кількість позашлюбних дітей.

За даними статистики, п’ятьма найнебезпечнішими і неблагополучними стали регіони Півдня та Сходу України. У цю п’ятірку також потрапив Київ.

Так, п’ятим з кінця і на 23-му місці виявилося Запоріжжя, на 24-му – Київ, на 25-му – Кіровоград, 26-м став Крим.

Найнебезпечнішим визнаний Севастополь – в місті високі показники зарплатних боргів, злочинності, ДТП, алкоголізму, наркоманії та психозів.

За співвідношенням всіх даних найблагополучнішим визнаний Івано-Франківськ. В цілому виявилося, що перші місця рейтингу посіли саме західні області України: Івано-Франківськ (перше місце), Чернівці (друге), Рівне (третє), Закарпаття (четверте), Тернопіль (п’яте).

Дані регіони мають найкращі показники з криміногенної та соціальної статистики.

Так, в Івано-Франківську найменша злочинність, Закарпаття може похвалитися стійкістю шлюбів, а в Тернополі найменше дітей, народжених поза шлюбом. Також на Заході країни найменше хворих на психічні розлади, наркоманів і алкоголіків, пише «Сегодня».

 

Джерело: ZIK
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути