chrome firefox opera safari iexplorer

Звернення до Януковича: «На правах реклами» почали широко пропагувати федералізм

17 лютого 2014 о 17:10

Президент України має чітко роз’яснити свою позицію стосовно кампанії, яка з кожним днем набирає обертів, – щодо пропагування необхідності федеративного устрою України як єдиного виходу із ситуації, що склалася.

З відповідною вимогою до президента Януковича звернувся народний депутат Микола Томенко, повідомляє його прес-служба.

Нардеп заявив, що попри відсутність однозначної оцінки експертів та дослідженої громадської думки щодо федералізації України, сьогодні ця тема стала дуже популярною. На думку політика, є дві причини для появи такої ідеї.

«По-перше, це спроба певних політичних сил, що є фактичними представниками партії Путіна та ідеології «Русского мира», діяти в частині позбавлення української державності та фактичного розвалу нашої держави. Друга причина пов’язана з прагненням нинішніх голів обласних адміністрацій узаконити нинішнє право місцевих «царьків» чи «феодалів» бути керівниками з необмеженими повноваженнями на території нинішніх областей чи в перспективі – об’єднаних областей», – зазначив Микола Томенко.

За його словами, найцікавіше в цій ситуації те, що під такий проект інвестуються доволі великі кошти. Для прикладу Томенко навів розміщення низки публікацій у ЗМІ. Так, зокрема, і в недешевій газеті «Сегодня» (№34 (4635) за 14 лютого 2014 р.) на 4-ій шпальті на правах реклами, очевидно, Комуністичною партією України, з цитуванням лідера КПУ Петра Симоненка розміщена стаття «Два в одном: Украине нужна федерация», яка на півшпальти обґрунтовує необхідність федерального устрою в Україні.

«Як відомо, в останньому інтерв’ю Віталію Коротичу президент не зовсім чітко сформулював своє ставлення до ідеї федералізації. Я переконаний, що сьогодні вкрай необхідно почути чітку позицію президента стосовно цього питання. Адже зрозуміло, що тема федералізації – не лише не на часі, а й, фактично, є злочином проти української держави», – зазначив Микола Томенко.

Джерело: zik.ua
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути