chrome firefox opera safari iexplorer

85% українців за збереження Криму в складі України — опитування

27 березня 2014 о 16:46

Лише 6% українців вважають, що Крим повинен бути відділений від України, а 85% опитаних виступають за збереження Криму у складі України.

Як передає кореспондент УНІАН, такі результати опитування, проведеного Центром Разумкова, що були представлені сьогодні на прес-конференції.

Згідно з опитуванням, 46% респондентів вважають, що Крим повинен залишатися у складі України з нинішніми повноваженнями; 30% — повинен залишатися у складі України з розширеними повноваженнями; 9% — повинен залишатися у складі України з обмеженням повноважень до рівня повноважень інших областей. Байдужа ця тема 2% опитаних, а важко відповісти 7%.

На питання, дають підстави суперечності, що існують між західними і східними регіонами України, для відокремлення цих регіонів та створення власних держав або входження до складу інших держав, ствердно відповіли 19% опитаних.

71% українців не вважають, що існують подібні суперечності, а 10% вагалися з відповіддю.

Опитування проводилося Центром Разумкова 5 — 10 березня. Опитано 2008 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України.

Джерело: АТН
Розділи: Громадська думка

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути