chrome firefox opera safari iexplorer

Більше 80% українців готові голосувати на виборах президента

26 березня 2014 о 16:09
Українці демонструють дуже високий рівень електоральної активності — близько 84 % виборців готові або скоріше готові брати участь у волевиявленні на виборах президента України, запланованих на 25 травня.

Про це свідчать дані соцдослідження, проведеного Центром соціальних і маркетингових досліджень СОЦИС, Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), соціологічною групою «Рейтинг» та Центром Разумкова.

При цьому не мають наміру брати участь у виборах 11% українців.

Зокрема , однозначно мають намір взяти участь у голосуванні 58,7% опитаних , швидше за все будуть брати участь 25% , швидше за все не будуть брати участь 4,5% і однозначно не братимуть участь у голосуванні 6,5% опитаних. Вагалися з відповіддю 5,4 % респондентів.

Дослідження проводилося 14-19 березня серед населення України віком від 18 років і старше. Репрезентативна квотна вибірка 6200 респондентів ( по 1550 респондентів для кожного з соціологічних центрів) у всіх регіонах України (без обліку населення Криму) .

Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв'ю згідно з опитувальником ( face to face ) за місцем проживання респондента. Статистична похибка вибірки ( довірчий інтервал): не перевищує 0,8 %.

Нагадаємо, за даними цього ж опитування у президентському рейтингу лідирує народний депутат Петро Порошенко.

Джерело: Тиждень
Розділи: Громадська думка