chrome firefox opera safari iexplorer

ДАІ назвала 11 ділянок у Києві, де можна буде їздити до 80 км/год

24 березня 2014 о 16:25

Як повідомляє прес-служба ДАІ, Державтоінспекція визначила 11 ділянок доріг у Києві, де є всі умови для збільшення швидкісного режиму до 80 км/ч. У визначенні таких ділянок взяли участь близько 54 тис. водіїв і пішоходів.

Раніше на розгляд киян було запропоновано 21 ділянку вулиць і доріг столиці, на яких можливе підвищення дозволеної швидкості руху. В опитуванні взяли участь майже 54 тис. громадян, з яких 43 % висловилися за впровадження такого підвищення, 28 % — підтримали частково, 29 % — категорично не підтримали.

Головними аргументами проти збільшення швидкості руху в місті були незадовільний стан покриття проїзної частини, наявність нерегульованих пішохідних переходів, відсутність «заїзних кишень» на зупинках громадського транспорту, хаотична парковка транспортних засобів у крайній правій смузі і т.д.

Жителі столиці, які частково підтримали пропозицію про підвищення швидкості руху до 80 км/год, виступили категорично проти підвищення швидкості на вул. Теліги, просп. Перемоги, просп. Московський, просп. Броварський, Московський мостовий перехід , бул. Дружби Народів, вул. Академіка Заболотного.

З урахуванням пропозицій, що надійшли від учасників дорожнього руху, а також результатів аналізу аварійності Департаментом ДАІ МВС України були визначені 11 ділянок вулично-дорожньої мережі Києва, на яких доцільно підвищення дозволеної швидкості руху:

1. Набережне шосе (від Поштової площі до моста Патона);

2. Наддніпрянське шосе;

3. Столичне шосе (від Південного мостового переходу до вулиці Академіка Заболотного);

4. Вулиця Саперно-Слобідська (від вулиці Грінченка до Південного мостового переходу);

5. Південний мостовий перехід;

6. Проспект Бажана;

7. Оболонський проспект (від вулиці Богатирської до вулиці Маршала Малиновського);

8. Автодорога Р-69 (від вулиці Озерної до меж Києва);

9. Проспект Ватутіна (від Московського мосту до площі Керченської);

10. Вулиця Міська (від вулиці Стеценка до Гостомельського шосе);

11. Автодорога Т-1039 (від Гостомельського шосе до Мінського проспекту).

Сьогодні начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко направив відповідні пропозиції щодо зміни швидкісного режиму на даних ділянках вулично-дорожньої мережі Києва голові Київської міської державної адміністрації.

Раніше в ДАІ повідомили, що експериментальне збільшення швидкісного режиму на деяких ділянках доріг столиці планується ввести з 1 квітня по 1 листопада.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути