chrome firefox opera safari iexplorer

ЄС не визнає «референдум», закликає Росію вивести війська і почати діалог

17 березня 2014 о 17:08

Євросоюз повторно закликає Росію негайно вивести свої війська з України і залишити у гарнізонах лише докризове число військових.

Про це повідомляє міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт у своєму Твіттері, наводячи підсумок зустрічі Ради Європейського Союзу.

У документі сказано, що Рада ЄС засуджує незаконний референдум про приєднання Криму до Російської Федерація не визнає його результати.

Рада наполягає на необхідності переговорів між Україною та Росією, протягом яких у найближчий, обмежений час мали б напрацювати рішення.

«У світлі подій минулого тижня і за відсутності результатів Рада вирішила ввести додаткові заходи, у тому числі обмеження на поїздки і заморожування активів осіб, відповідальних за дії, які підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України, в тому числі за заходи з питання про майбутній статус будь-якої частини території, які суперечать Конституції України…», — зазначила Рада ЄС.

У Євросоюзі, як і раніше, готові сприяти діалогу між Україною та Росією.

«Ми закликаємо Росію зробити кроки з деескалації кризи, негайно вивести свої війська

назад до докризових цифр (у Криму) і гарнізонів у відповідності зі своїми міжнародними зобов'язаннями, почати прямі переговори з урядом України і скористатися усіма наявними міжнародними механізмами, щоб знайти мирне і узгоджене рішення…»

Також РФ закликають виконувати свої міжнародні зобов’язання та поважати суверенітет і територіальну цілісність України.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути