chrome firefox opera safari iexplorer

Газпром скасовує знижку на газ для України

04 березня 2014 о 13:53

«Газпром» з квітня 2014 року скасовує пільги на постачання газу Україні.

Як повідомляє РИА Новости, про це повідомив глава російського газового холдингу Олексій Міллер на зустрічі з прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим.

«Газпром» прийняв рішення не продовжувати дію знижки з початку наступного місяця", — сказав він. За його словами, українські партнери не виконують домовленостей, які були досягнуті під час підписання доповнення до контракту про надання знижки.

Розмір заборгованості за постачання російського газу в Газпромі оцінили в 1,549 мільярда доларів.

«Ті рішення, які ви приймаєте про скасування пільгових форм поставок, в цих умовах вони виглядають абсолютно правомірно», — заявив у свою чергу Медведєв.

«У будь-якому випадку, звичайно, „Газпром“ повинен наполягати на повному погашенні боргів з боку українського контрагента», — підкреслив він.

У той же час він Дмитро Медведєв доручив Мінфіну проаналізувати можливість надання кредиту Україні на 2-3 мільярди доларів для оплати російського газу.

«Я дам доручення Мінфіну зважити всі можливості та складності поточні, всі протипоказання, природно, пов'язані з низьким кредитним рейтингом України в даний момент, і інші аспекти російсько-українського співробітництва в цьому напрямку», — сказав він.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути