chrome firefox opera safari iexplorer

ГПУ відкрила кримінальну справу через закриття метро у Києві

28 березня 2014 о 12:37

Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження за фактом закриття метрополітену в Києві 18-20 лютого.

Про це повідомили у прес-службі ГПУ.

Управління правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту Генеральної прокуратури України провело перевірку законності дій службових осіб КМДА та КП «Київський метрополітен» щодо зупинення роботи станцій метрополітену 18 лютого 2014 року.

У ході перевірки з’ясувалось, що колишні посадовці КМДА та київського метрополітену «увійшли в злочинну змову між собою».

«Йдеться про те, що вказані особи вчинили дії щодо блокування транспортних комунікацій метрополітену шляхом прийняття та реалізації рішення про зупинення роботи станцій метро з метою незаконного перешкоджання проведенню мирних зборів громадян, що відбувалися на площі Незалежності та прилеглій до неї території у цей час», — сказано у повідомленні ГПУ.

Для реалізації своєї мети, службовці Київської міськдержадміністрації, усупереч вимогам законодавства та за відсутності підстав для зупинення роботи метрополітену, 18 лютого цього року видали окреме доручення з вимогою негайно зупинити роботу всіх станцій Київського метрополітену.

«Унаслідок злочинних дій вказаних осіб у місті Києві повністю припинено роботу метрополітену з 15 год 55 хв 18.02.2014 до 17 год. 05 хв. 20.02.2014 року», — зазначили у ГПУ.

Провадження відкрито за ч. 1 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства) та ст. 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, з 18 по 20 лютого 2014 року уперше в історії роботи Київського метрополітену упродовж декількох днів було повністю припинено рух транспортних комунікацій метрополітену.